×
Legacy: Crossfit 3500 & Martial Arts

CROSSFIT 3500 Hasselt

Fundamentals

Om de juiste technieken aan te leren volg je als nieuw lid van CrossFit 3500 ons Fundamental package, bestaande uit een maand onbeperkt deelnemen aan de groepslessen en 4 privélessen waarin je je fundamentals behaalt. Tijdens deze lessen worden alle basistechniechen van CrossFit aangeleerd. Op die manier zal je sneller progressie maken en blessures voorkomen. Naast het aanleren van de basistechnieken zal je in de lessen ook de mogelijkheid krijgen om je persoonlijke zwaktes en moeilijkheden te bespreken, zo kan de coach je zo individueel mogelijk begeleiden. Een Fundamentals les wordt afgesloten met WOD (Workout Of the Day).

CrossFit

Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden. Het is een manier van fitness die gewichtheffen, cardiovasculaire uithouding en gymnastiek combineert in één trainingsvorm.

Een CrossFit les bestaat uit een opwarming, techniek, Workout of the Day (WOD) en een cooling down gedeelte. Deze begeleide lessen zijn toegankelijk voor maximum 12 deelnemers waardoor iedereen individueel begeleid wordt en hij of zij op een aangepast niveau kan trainen. Dit maakt het een persoonlijke zaak en zorgt voor het beste resultaat aangepast aan jouw doelen, kunnen en laten. Van kilo’s afvallen, een gezondere levensstijl verkrijgen tot de begeleiding van een topsporter.

Olympisch gewichtheffen

Olympisch Gewichtheffen is een Olympische krachtsport waarbij de atleet een olympische halter met zo zwaar mogelijke gewichten van de grond tot boven het hoofd probeert te brengen. Het is een heel technische krachtsport want het vergt doorzettingsvermogen om bewegingen te perfectioneren maar ook kracht om met steeds zwaardere gewichten te werken.

Met gewichtheffen werk je op een zeer effectieve wijze aan techniek, snelheid, kracht, beheersing, behendigheid, explosiviteit, balans, vermogen, coördinatie, mobiliteit, spieropbouw en conditie. De topsport wordt dan ook veel gedaan als krachttraining voor andere sporten om de prestaties van de eigen sport te verbeteren, maar ook vanwege het blessure-preventieve aspect wordt er met halters getraind.

Tijdens de lessen Olympisch Gewichtheffen wordt er nadruk gelegd op bewegingen zoals de Clean and Jerk en Snatch, maar ook op de minder complexe deelbewegingen die noodzakelijk zijn voor een juiste uitvoering.

Gymnastics

Gymnastics is een van de belangrijkste pijlers van CrossFit. Het is een aanvullend trainingsprogramma dat helpt bij het bewustzijn van je eigen lichaam en diens mogelijkheden. Je wordt getraind om tijdens het bewegen je gehele lichaam te gebruiken en om dit te doen met veel snelheid, kracht en correcte lichaamsperceptie. Je werkt aan je sterkte, conditionering en vaardigheidsontwikkeling, ontworpen om onze leden te helpen bij hun CrossFit Training.

De Gymnastics zijn lessen waarin gymnastiek gerelateerde bewegingen aan bod komen zoals handstand, buikdraai, oefeningen in gymnastiekringen, muscle up enz. Er zal altijd een progressieve opbouw gedaan worden voor de beweging om ervoor te zorgen dat elke beginsituatie zich kan ontwikkelen.

Mobility/Stability

Tijdens deze les leer je je sterktes en zwaktes van je lichaam kennen. Er worden veel stretch en mobilisatie oefeningen gedaan gecombineerd met Core exercises. Het doel is om de houding en posturale stabiliteit te verbeteren in de kinetische keten zonder de mobiliteit te verwaarlozen. Dit komt er op neer dat er gewerkt wordt naar een posturale stabiliteit door middel van de delen van het lichaam die stabiel zouden moeten zijn te stabiliseren en de delen van het lichaam die beweeglijk zouden moeten zijn te mobiliseren.

Open Gym

Tijdens de Open Gym momenten kan je gebruik maken van het materiaal en de faciliteiten bij Legacy. Tijdens deze momenten is er geen coach aanwezig en kan je vrij trainen. Dit is bovendien een ideaal moment om te werken aan je minder goede skills of net extra aandacht te besteden aan je favoriete oefeningen.

FightFit

Dit is een uniek trainingsconcept in België zijnde een combinatie van Thaibox en CrossFit. Tijdens FightFit werk je aan je fysiomorfologische componenten zoals kracht, snelheid, lenigheid, coördinatie en uithouding. Hiernaast is het ook een geschikte training voor vetverbranding! Het is een non-contact sport waarbij aandacht wordt besteed aan de technische uitvoering van stoot- en traptechnieken. Afhankelijk van de workout kan dit zowel met je trainingspartner of op de bokszak. Elke les bestaat uit een nieuwe uitdagende workout, waarin de CrossFit fundamentals worden gebruikt. FightFit is toegankelijk voor iedereen. Als wedstrijdvoorbereiding voor vechtsporters tot individuen die fitter willen worden en tegelijkertijd aan zelfverdediging willen doen.

Personal Training

Heb je graag privé begeleiding en wil je snel resultaat boeken? Contacteer ons voor meer informatie! Wedstrijdvoorbereiding is ook mogelijk bij ons

Sport specifiek

Wil je graag sportspecifiek trainen om de nodige fysieke componenten optimaal te ontwikkelen, contacteer ons dan voor meer informatie!

Legacy verzorgde reeds trainingen voor:
  • - ordehandhavers (Politie)
  • - voorbereidingen van Mixed Martial Arts en Braziliaans Jiu Jitsu atleten.