×
Legacy: Crossfit 3500 & Martial Arts

Brazilian Jiu Jitsu

Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) is een Martial Art, sport en zelfverdediging modaliteit met een specifieke nadruk op Grappling en het grondvechten. Het is geschikt voor alle leeftijden en wordt beoefend in een GI.

Tijdens BJJ lessen wordt er geleerd om een grotere en sterkere tegenstander te overwinnen door verschillende hefbomen, klemmen, wurgingen en juiste technieken te gebruiken. Eenmaal op de grond wint techniek waardoor een klein zwakker persoon met de juiste technieken en bewegingen zichzelf kan verdedigen tegen een sterker en grotere aanvaller. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk "afklopt". De BJJ wordt gezien als o.a. een onmisbaar element in de Mixed Martial Arts.

Mixed Martial Arts

M.M.A. is een multidisciplinaire gevechtssport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtsporten zoals worstelen, judo, karate, kungfu, kickboksen, thaiboksen, boksen en jiujitsu. Het wordt beoefend als een aparte sporttak en er worden wereldwijd verschillende competities georganiseerd.

Grappling

Grappling is een sport waarbij gestreefd wordt naar een fysiek voordeel ten opzichte van je tegenstander zoals: het verbeteren van je relatieve positie, ontsnappingen of submissie. Hierbij worden er verschillende technieken, manoeuvres en contratechnieken toegepast. Grappling maakt gebruik van technieken uit verschillende disciplines, stijlen en martial arts die als gevechtsport en zelfverdediging wordt gebruikt.

Zelfverdediging voor vrouwen

Wil jij graag stevig in je schoenen staan en jezelf kunnen verdedigen? Contacteer ons dan voor meer informatie over ons aanbod!